2/18/2013

TEFL and Inclusion in Serbia

Pоštovani profesori engleskog jezika,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na seminar stručnog usavršavanja, koji organizuje Britanski savet u Beogradu, a izvode akreditovani treneri:

Naziv seminara: TEFL and Inclusion in Serbia

Datum: Subota, 2. mart 2013. godine

Vreme: 10.30 - 15.00

(registration: 10.30 - 11.00

workshop 1: 11.00 - 12.30

lunch break: 12.30 - 13.00

workshop 2: 13.00 - 15.00)

Mesto: Medicinska škola "Sestre Ninković" u Kragujevcu

Adresa: Radoja Domanovića 2, Kragujevac

Autori i treneri: Biljana Pavlović, OŠ Vuk Karadžić, Kruševac

Vera Savić, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini

Opšti cilj: Osnaživanje nastavnika i profesora engleskog jezika za rad u inkluzivnim odeljenjima.

Sadržaj i aktivnosti:

Učesnici će razmeniti stavove i iskustva o inkluzivnoj nastavi i razmotriti metode promovisanja inkluzivne nastave i prihvatanja različitosti. Biće prezentovani izazovi koji se javljaju u nastavi engleskog jezika u odeljenjima sa slepim i slabovidim učenicima mladjeg uzrasta, a posebna pažnja će biti posvećena vršnjačkoj podršci i upotrebi asistivne tehnologije. Seminar će takodje omogućiti iskustveno učenje o prilagodjavanju nastavnih metoda, materijala, aktivnosti i ocenjivanja u nastavi engleskog jezika kako bi se zadovoljile različite potrebe učenika i njihovi stilova učenja.

Pored toga, učesnici seminara će imati prilike da se upoznaju sa materijalima i ekspertizom Britanskog saveta u ovoj oblasti i da razmotre kako se ta iskustva mogu primeniti u našim uslovima.

Da li ste znali?
Seminari i radionice za nastavnike engleskog jezika koje organizuje British Council su zvanično priznati od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovaj seminar nosi 4 sata stručnog usavršavanja i besplatan je za učesnike.

Kako se registrovati?
Ako želite da učestvujete na ovom seminaru, molimo vas da pošaljete prijavu (ime, prezime, broj mobilnog telefona, ime i sedište škole)

na adresu: branka_deckovic@yahoo.com

DO SREDE, 27. FEBRUARA 2013. Molimo vas da požurite jer možemo prihvatiti samo ograničen broj učesnika.

Srdačan pozdrav,

Branka Dečković

2/01/2013

Taking the Danger out of Drama

Dragi saradnici i prijatelji,

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na seminar na kome ćemo se podrobnije pozabaviti primenom teatra u nastavi engleskog jezika.

Voditelj seminara biće Colin Granger (čuveni predavač i autor knjiga i udžbenika iz ELT oblasti... ali i osnivač i direktor kultne engleske kuće “Komedia” http://en.wikipedia.org/wiki/Komedia)

Tema seminara je:

Taking the Danger out of Drama

Drama activities can be used with all age groups and levels. They are excellent for helping improve listening and speaking skills. Perfect for developing an awareness of stress and intonation. Brilliant for getting ‘heads out of books’, boosting confidence and encouraging even the most reticent and shy students to take an active part in your classes.

Drama activities are not everyone’s cup of tea, however, and the very word “drama” or the textbook rubric “Act out this dialogue” can make students’ (and some teachers’) hearts sink.

But please don’t be afraid! This highly-practical, hands on session aims to demonstrate risk-free drama activities that everyone will feel happy to take part in.

Tokom seminara biće izvedena i neka od najboljih aktuelnih predstava učenika iz Srbije, nakon čega ćemo imati moderisanu debatu... pitanja i razgovor sa Colin Grangerom, profesorima koji uspešno vode sekciju engleske drame kao i samim učenicima izvođačima predstave.

Mesta i datumi održavanja:

22. februar 2013 – Beograd, Sava Centar (Milentija Popovića 9)

23. februar 2013 – Niš, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju (Pariske komune bb)

24. februar 2013 – Novi Sad, TIMS Fakultet za sport i turizam (Radnička 30a)

Vreme održavanja: 9:30 [registracija] - 13:30 (okvirno)

Tokom seminara je obezbeđeno posluženje, kao i izložba najnovijih naslova svetskih izdavača.

Po završetku seminara učesnici će dobiti sertifikat o prisustvovanju na seminaru.

Seminar je besplatan, a prijavljivanje se vrši putem maila seminar2013@englishbook.rs ili putem fax-a 011 3131 044, uz navođenje sledećih podataka:

- Grad/datum za koji se prijavljujete

- Ime i prezime

- Naziv i mesto obrazovne institucije

- Kontakt telefon

- E-mail adresa

Rok za prijavljivanje je 15. februar 2013 do 16h.

Verujemo da će vam ovaj seminar doneti nove ideje za još zanimljiviji rad kao i nove uspehe u radu sa vašim učenicima, a verujemo da će vas svakako i zabaviti!

S poštovanjem,

Vaš The English Book