5/20/2014

Enter Your Future



POKRENI SVOJU BUDUĆNOST!

Pridruži se mladim liderima!



Studentska organizacija AIESEC organizuje po drugi put ove godine projekat “Enter Your Future” u trajanju od pet nedelja. Ideja projekta je da srednjoškolcima i učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola podigne svest o neformalnom obrazovanju i podstakne ih da ulažu u sebe i šire svoja znanja i vidike,

Realizacija projekta će početi početkom juna, a sam projekat je koncipiran tako da srednjoškolci i učenici osnovnih škola učestvuju u interaktivnim i edukativnim radionicama sa studentima - volonterima iz inostranstva. Kroz timski rad, internacionalno okruženje i kreativne aktivnosti koje pokrivaju ključne teme, učesnicima projekta se ukazuje prilika da razviju komunikacione i liderske veštine I prošire mrežu prijatelja.

Za učenike osnovnih škola planirane su jezičke radionice koje imaju za cilj upoznavanje kulture odakle inostrani student volonter dolazi kao i stvaranje želje za učenjem novog stranog jezika. Srednjoškolcima su namenjene edukacije koje se tiču pre svega informatičke pismenosti uz fokus na praktičnu primenu stečenih veština. Radionice namenjene učenicima srednjih škola prilagođene su svakoj godini zasebno. Na kraju projekta, učesnici će dobiti sertifikate o odslušanim edukacija i stečenim veštinama. Ovo je idealna prilika za sve učenike osnovnih i srednjih škola koji žele da ulažu u svoje obrazovanje i dodatno se informišu o stvarima koje su im neophodne za lični i profesionalni razvoj.

Ukoliko si zainteresovan za učešće na ovom projektu možeš da popuniš prijavu na sledećem linku i bićeš uskoro kontaktiran: PRIJAVA.



AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.





AIESEC na Ekonomskom fakultetu

Kamenička 6, Beograd
Maja Todorović
Marketing & PR manager
Mob: +381.60.18.16.200
E-mail: maja.todorovic@aiesec.net

5/01/2014

British Pathé


The world's finest news and entertainment video film archive. Since the invention of the moving image in the 1890's, British Pathé began recording every aspect of global culture and news, for the cinema. With their unique combination of information and entertainment, British Pathé's documentaries, newsreels, serials and films changed the way the world saw itself forever.

With it's unparalleled collection of historical events and vast catalogue of changing social activity, British Pathé encompasses one of the world's most prodigious and fascinating documents of the modern age. From fashion to warfare and sport to travel, British Pathé is the definitive source for the 20th century in moving images.

All 85,000 newsreels are now searchable and viewable on YouTube. This equates to 3,500 hours of filmed history.

Our YouTube channel includes some of the public's favourite clips, rare and amusing pieces to share and footage related to big days throughout the year


I wish to thank Mr. Vladan Al Mladenović for this useful link.