9/26/2011

Američki Univerzitet u Bugarskoj

Američki univerzitet u Bugarskoj objavljuje konkurs za osnovne studije za akademsku 2012/13. godinu. Studije su na AUBG izvode se na engleskom jeziku, a danas se na AUBG mogu studirati administracija biznisa, nauka o kompjuterima i informatika, evropske studije, ekonomija, istorija, informacioni sistemi, novinarstvo i mediji, matematika, političke nauke i međunarodni odnosi. Proces nastave se izvodi po savremenim metodama i praksama američkihliberal arts univerzeteta. Tokom studija studenti AUBG imaju priliku da steknu radno iskustvo u raznim kompanijama širom sveta sa kojima ovaj univerzitet sarađuje, a u velikom broju slučajeva studenti nakon diplomiranja dobijaju zaposlenje u firmama u kojima su stažirali.
Rok za prijavu na jedan od studijskih programa za AUBG je 1. januar 2012. godine, ako učenik aplicira on line, a 15. decembar 2011, ako aplikaciju šalje u tzv. tvrdoj kopiji (tj. papirima). Nakon uspešno popunjene aplikacije, koja čini prvi krug selekcije, kandidati u januaru 2012. polažu besplatni TOEFL test engleskog jezika u Američkom savetu u Beogradu (drugi krug selekcije), a u februaru 2012. besplatni SAT test, takođe u Američkom savetu u Beogradu (treći, predfinalni krug selekcije). U aprilu 2012. godine učenici dobijaju informaciju o tome da li su ili ne primljeni na studije, nakon čega sledi proces upisa (za uspešne kandidate).
Za kandidate iz Crne Gore i Srbije, Američki savet za međunarodno obrazovanje pruža informacije o stipendiranju, besplatno savetovanje za studije na AUBG i besplatno posredovanje u procesu prijavljivanja na AUBG.Predstavnik AUBG za Crnu Goru i Srbiju je Slaviša Raković, saradnik na programima u Američkom savetu za međunarodno obrazovanje. Više informacija na: http://www.aubg.bg/ ili upitom na slavisa@americancouncilssee.org


--
American Corner Kragujevac
Dr Zorana Djindjica 10/III
34000 Kragujevac
+381 34 300020

www.ac-kragujevac.net

No comments:

Post a Comment