11/19/2014

Kreativna radionica sa Emom Fik


Američki kutak će ugostiti mladu američku umetnicu, Emu Fik, koja će održati kreativnu radionicu ilustracija pod nazivom „Snippets", u četvrtak 20. novembra u 18 časova.

Ideja za ove radionice proistekla je iz većeg projekta pod nazivom „Snippets of Serbia" koji predstavlja grafički narativ o srpskoj kulturi. Projekat beleži srpski identitet kroz ilustracije detalja, a kada se posmatra kao celina dobija se kompletna slika života u Srbiji iz perspektive jedne amerikanke.

Ema Fik je diplomirala na odseku za Englesku književnost i istoriju umetnosti na Univerzitetu u Alabami. Trenutno, Ema boravi u Srbiji kao stipendista Fulbrajt programa.


Kreativne radionice će se sastojati od dve komponente: prezentacije i ilustracije. Učenici će napraviti sopstvene „Snippets of Serbia" i „Snippets of America" koristeći svoje znanje o obe kulture. Crtaće ono što veruju da predstavlja određenu kulturu, na kraju svake radionice, 15-20 učenika će prezentovati svoje crteže i ideju iza crteža svim prisutnima.


Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete u ovim radionicama, javite nam se putem mejla: kragujevac@americancorners.rs ili telefonom 034-208887


Ako želite više da saznate o ovoj vrlo talentovanoj umetnici, posetite njen vebsajt: http://www.emmafick.com/


American Corner Kragujevac
Dr Zorana Đinđića 10/III, 34000 Kragujevac
Open 7.30 am - 7 pm Monday - Friday
Tel/Fax: +381 34 208 887

No comments:

Post a Comment