5/09/2016

Konferencija "Metodika nastave stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju"



Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da će Fondacija Tempus – Eurydice mreža u saradnji saZavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizovati konferenciju Metodika nastave stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju. Konferencija će biti održana 1. jula 2016. godine u Beogradu.

Cilj konferencije je pokretanje diskusije o mogućnostima unapređenja procesa nastave i predstavljanje inovacija u oblasti metodike nastave, a ciljna grupa su pre svega nastavnici stranih jezika iz osnovnih i srednjih škola. Na konferenciji će govoriti domaći i strani eksperti za metodiku nastave stranih jezika, a fokus će biti na praktičnom radu u manjim grupama za svaku od oblasti posebno:

engleski jezik
nemački jezik
ruski jezik
francuski jezik
motivacija učenika.

Kako bi sadržaj konferencije što više odgovarao realnim potrebama nastavnika u ovoj oblasti, zamolili bismo Vas da nam najkasnije do 30. maja putem online formulara dostavite konkretna pitanja, teme, potrebe i probleme na koje nailazite u nastavi, a koji se tiču metodike nastave. Vaši komentari i predlozi biće dostavljeni govornicima kako bi na što bolji način pripremili svoja izlaganja i praktičan deo. Molimo Vas da formular prosledite nastavnicima stranih jezika u Vašoj školi.
Prijavljivanje za konferenciju biće otvoreno početkom juna, o čemu ćemo Vas naknadno obavestiti. Broj učesnika konferencije će biti ograničen, te Vas molimo da informacije o konferenciji u dogledno vreme prosledite zainteresovanim nastavnicima u Vašoj školi.
Za dodatne informacije možete nam se obratiti na office@tempus.ac.rs.

No comments:

Post a Comment