5/19/2016

Reaching English Competition 2016Neformalna grupa od 10 nastavnika okupljena oko sajta http://reaching-english.blogspot.rs/, osmislila je testove za takmičenje iz engleskog jezika za učenike od 3. do 6. razreda (postoji mogućnost i izrade testa za 7. razred, no još čekamo potvrdu). Testovi obuhvataju sledeće oblasti: English in use (grammar and vocabulary), Reading Comprehension, Writing, Speaking.

1. Takmičenje ima za cilj jačanje motivacije učenika, razvoj jezičkih veština i podsticanje takmičarskog duha.
2. Omogućavanje učenicima ostalih razreda, a ne samo osmog, da se takmiče u poznavanju engleskog jezika.
3. Takmičenje se održava samo na školskom nivou, neformalnog je karaktera i besplatno je za sve učenike.
4. Svaka škola proglašava troje najboljih učenika u svakom razredu i u skladu sa svojim mogućnostima ih nagrađuje pohvalnicom, i/ili knjigom itd.
5. Takmičenje ove godine nema fiksni datum, već se održava između 25.05. i 10.06. 2016. godine. u skladu sa internim rasporedom svake prijavljene škole.
6. Po završetku takmičenja, odgovorno lice, nastavnik koji je prijavio školu, iz svake škole koja je učestvovala dostavlja koordinatoru takmičenja Mariji Jović Stevanović kratak izveštaj o broju učesnika i broju bodova troje najuspešnijih učenika po razredu, utiscima učenika i kolega, uz komentare i sugestije u vezi sa testovima i organizacijom, a u cilju uspešnijeg i kvalitetnijeg takmičenja naredne školske godine.
7. Nakon dostavljenih izveštaja, na sajtu Reaching English objavićemo spisak škola učesnica, najuspešnijih učenika u okviru svake škole i njihovih nastavnika, kao i opšti izveštaj o takmičenju.

Molimo vas da pre popunjavanja upitnika obavestite direktora i članove stručnog veća i postignete saglasnost u vezi sa održavanjem takmičenja.

Prijava se nalazi na sledećem linku:

Prijava je završena.

Za više informacija pisati na adresu: marijajovic@zajednicaucenja.edu.rs

No comments:

Post a Comment